In gesprek met........

Op de website hebben we een nieuw onderdeel: In gesprek met... 

We proberen regelmatig om diverse mensen te benaderen die ooit iets te maken hebben gehad met Swiebertje. Dat kan een acteur of actrice zijn, of misschien wel een regisseur of decormedewerker. Het zal weer een hele zoektocht worden om nog mensen te vinden, maar we zullen ons best doen!

Deze keer hebben we een gesprek met:

Maroesja Lacunes

 

Velen onder jullie kennen haar van de kinderserie Ti-Ta-Tovenaar, waarin ze Tika speelde, de dochter van de tovenaar.
Deze serie werd vanaf 1972 tot 1974 uitgezonden, elke dag om kwart voor zeven een verhaaltje van vijf minuten. Daarna is de serie nog diverse malen herhaald, in compilaties van een half uur, bij o.a. de Tros en op de Belgische televisie bij de BRT.
Ondanks dat de serie maar twee jaar heeft gelopen, heeft de serie op de kinderen van toen, de 30'ers van nu, een onuitwisbare indruk gemaakt.

Maroesja Lacunes heeft echter ook een rol gespeeld in Swiebertje! In het seizoen 1970 - 1971 speelde zij Claartje, een tuindersdochter.

Een leuke anekdote: Joop Doderer vroeg haar in 1971 om met hem het land in te gaan en in zijn theater met Swiebertje mee te spelen. Ze heeft toen nee gezegd. Vlak daarna is ze begonnen met Ti-Ta-Tovenaar!


Sinds 1985 is zij 'stem' voor commercials en tekenfilms, zoals Tom in Tom Saywer en het bazinnetje in Felix kattenvoer.
In 1988 richtte zij Mijne Heren! op, met de gelijknamige productie, op liederen van Kurt Weill, gezongen en gespeeld tussen het publiekin cafť en theater. Er volgden nog twee producties met MariŽtte Bos, Carolien Fleumer en MariŽtte Harinck schreef daarvoor de muziek.
Van 1998 tot 2001 maakte en speelde Maroesja Lacunes met Herman Fluitman nog eens vier speciale diner-theaterproducties in een restaurant in de Jordaan. Met de voorstellingen is zij voorlopig gestopt en werkt als free-lance actrice. 


Voor wie Ti-ta-tovenaar nog eens wil zien: er zijn op het ogenblik banden te koop bij Blokker (soms) en bij Albert Heyn (vaker). Er zijn inmiddels 3 albums met elk twee banden. Over een herhaling op TV wordt nog onderhandeld, maar dat kan nog wel even duren.
Als we meer weten, zullen we het zeker in onze brief vermelden!

Op 24 december (is mij gezegd) wordt het tweede deel van het interview in 'De Televisiejaren' uitgezonden op Nederland 1.

Maroesja Lacunes heeft ook een eigen website: http://www.maroesja-lacunes.com