Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthouden 
Wachtwoord vergeten?
 
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthouden 
Wachtwoord vergeten?
 
Hoofdmenu
Begin
De oude website
Voorwoord
Laatste Nieuws
Naslagwerken
Verzamelspullen
Veelgestelde vragen
Zoeken
Links
Artikels
Contacteer ons
Nieuwsbrieven
Gastenboek
dinsdag, 28 mei 2024
Begin
Noem mij maar Swiebertje Print E-mail

Afgelopen donderdag, 21 september 2006, was het zover: de langverwachte biografie van Joop Doderer werd officieel voorgesteld. "Noem mij maar Swiebertje" is een boek dat iedere swiebertje fan zou moeten lezen.  Geertje Bos heeft deze, op verzoek van Joop, geschreven.
Bij dit boek is ook een speciale DVD geleverd. Hierop staat nog nooit eerder vertoond materiaal van Joop Doderer als Boer Bart, die op een flat woont en na 70 jaar nog steeds niet voor 'Brune Bonen bid'.

Een mooie geste van Geertje, is dat ze erg hard heeft gewerkt om de biografie af te krijgen, zodat deze morgen 22 september officieel uitkomt. Precies één jaar na het overlijden van Joop Doderer.

Geertje: Bedankt voor dit mooie boek, en bedankt dat wij bij de release aanwezig mochten zijn!

Note van de redactie: Geertje Bos is de vrouw van Henk Bos, persoonlijke vriend en manager van Joop Doderer.
Henk Bos is ook bekend als filmmaker, o.a. van de eerste "Baantjer" film, waarin Joop Doderer als Grijpstra en Ron Brandsteder als De Gier de hoofdrollen vertolkten.
N.B.: Dit was de éérste Baantjer!

Noem de naam van Joop Doderer en iedereen roept Swiebertje. Johan Heinrich Doderer (1921- 2005) wás Swiebertje. Zeventien jaar lang schreef hij televisiegeschiedenis met de rol van Nederlands bekendste zwerver. De naam van Joop Doderer staat echter voor veel meer. De man was een theaterdier, tot in het diepst van zijn wezen.

Journaliste en goede vriendin Geertje Bos schrijft op fenomenale wijze zijn levensverhaal. Joop vroeg haar twee jaar voor zijn dood dit te doen. Urenlang voerden ze gesprekken over zijn belevenissen op en rond de planken. Maar ook over zijn persoonlijke leven vertelde hij openhartig. Zo spraken ze over zijn huwelijken, zijn tegenslagen en zijn jarenlange strijd tegen het Swiebertjeeffect. Joop Doderer overleed op 22 september 2005, maar Geertje Bos kon en mocht verder met het schrijven van zijn biografie.

Noem mij maar Swiebertje biedt een unieke blik achter de schermen van het leven van een van de grootste Nederlandse acteurs. Het is opgebouwd uit nooit eerder gepubliceerde herinneringen van hemzelf, die zijn aangevuld met wetenswaardigheden van mensen om hem heen. Fotomateriaal en documenten maken de tekst compleet. De lezer krijgt zo een volledig beeld van de man wiens vertolking in het collectieve geheugen van Nederland gegrift staat.
< Vorig   Volgende >
   Swieberfans hebben deze site al bezocht sinds 1 december 1999!
Copyright 1999 - 2024 Swiebertje Fanclub. Alle rechten voorbehouden
swiebertjetv.nl. reeds 25 jaar online!