Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthouden 
Wachtwoord vergeten?
 
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthouden 
Wachtwoord vergeten?
 
Hoofdmenu
Begin
De oude website
Voorwoord
Laatste Nieuws
Naslagwerken
Verzamelspullen
Veelgestelde vragen
Zoeken
Links
Artikels
Contacteer ons
Nieuwsbrieven
Gastenboek
maandag, 17 juni 2024
Begin
Échte Swiebertje fans gezocht Print E-mail

Beste Swiebertje fans,

Wij zijn benaderd door drie studenten van de Universiteit van Utrecht, die op zoek zijn naar échte fans van Swiebertje, die mee willen werken aan een historisch receptieonderzoek.
(Receptieonderzoek is onderzoek naar de ontvangst van een geschreven of gesproken tekst bij het publiek, red.).
Om antwoorden te krijgen op onze vragen zouden zij het een geweldige kans vinden om met een aantal fans een interview af te kunnen nemen.

Hun oproep:

Beste Swiebertje-fans,

In het kader van het vak 'historische receptieanalyse' dat wij aan de Universiteit van Utrecht volgen hebben wij (drie studenten: Lisanne, Thijs en Vivi) ervoor gekozen Swiebertje als analyseobject te nemen. Aangezien het hier om een historisch receptieonderzoek gaat, zijn de fans een zeer interessant uitgangspunt voor verder onderzoek.

Wij hebben alle drie onze eigen insteek met betrekking tot het onderwerp.
Thijs is vooral geïnteresseerd in de sterstatus van Joop Doderer als Swiebertje, en is dan ook erg benieuwd welke emoties en gedachten er leven onder de fans van Swiebertje met betrekking tot de persoon Joop Doderer.

Lisanne zal onderzoek doen naar het begrip "identiteit" in relatie tot de fans van Swiebertje. Wie waren de fans bijvoorbeeld, waren het vooral huisvrouwen die zich identificeerden met Saartje?

Vivi doet onderzoek naar de rol van herinneringen aan Swiebertje voor de fans van het programma. Welke rol spelen de herinneringen binnen het Swiebertje fandom van vandaag de dag?

Om antwoorden te krijgen op onze vragen zouden wij het een geweldige kans vinden om met een aantal fans een interview af te kunnen nemen. Wij zullen alle drie onze onderzoeken binnen één interview onderbrengen, zodat er niet drie verschillende interviews gehouden hoeven worden.

Fans die mee willen werken aan onze onderzoeken kunnen contact opnemen met Vivi Terpstra, via het volgende email adres: (Hierin a.u.b. naam en telefoonnummer vermelden.)

 
Bij voorbaat danken wij jullie voor jullie medewerking.

Vriendelijke groeten,

Thijs Smit
Lisanne van Dijk

Vivi Terpstra

< Vorig   Volgende >
   Swieberfans hebben deze site al bezocht sinds 1 december 1999!
Copyright 1999 - 2024 Swiebertje Fanclub. Alle rechten voorbehouden
swiebertjetv.nl. reeds 25 jaar online!